Træpiller til pilleovne

Det er vigtigt du bruger den rigtige type træpiller i din pilleovn, da det har stor indfyldelse på ydelsen på din pilleovn.

Hvis man bruger en dårlig træpillekvalitet bliver pilleovnen meget hurtig beskidt da den tilsmudser rude, brændkammer og indre dele. Derfor skal den rengøres og serviceres oftere. Hvis pillerne har en lav brændværdi, kan pilleovnen ikke leve op til den ydelse den normalt kan præstere og som angives af producenten. Derfor kan den brænde store mængder piller uden at levere tilsvarende varme - og så er de penge du sparede allerede "røget ud af skorstenen".

I modsat fald, hvis du bruger træpiller med en meget høj brændværdi, f.eks. mørke træpiller så som dem lavet af eg eller nogen med et højt limindhold, vil de indvendige dele af brændkammeret skades og må udskiftes. Derfor kan det faktisk gå ud over garantien på din pilleovn at bruge ikke-certificerede piller, fordi dele der er skadet af for høj varme ikke er dækket af garantien. Tilsvarende, hvis pillerne sviner for meget og din ovn ikke serviceres tilsvarende ofte, vil eventuelle fejl heller ikke blive dækket af garantien.

Det kan derfor godt betale sig at vælge en lidt dyrere kvalitetstræpille, da du får mere varme for pengene og har mindre arbejde til rengøring og færre udgifter til besøg af servicemand.

 

Hvad skal du bruge?

Det anbefales således klart at bruge certificerede piller. De mest anerkendte og pålidelige certificeringer er EN Plus, Din Plus, O-Norm og Pellet Gold. Piller med en eller flere af disse mærkninger opfylder de Europæiske krav til træpillekvalitet (EN 14961-2 klasse A1 eller A2) og garanterer optimal brændværdi og et lavt askeniveau. Det er derfor en træpille der yder god varme og sviner lidt i din pilleovn.

 

traepiller-til-pilleovn